perjantai 14. maaliskuuta 2014

Päivä yksityisellä.

Perjantai. Hieman erilainen päivä tällä kertaa. Menimme työskentelemään yksityisen kokkikoulun tiloihin. Väkeä olikin paikalla varsin runsaasti kuten alhaalla olevasta kuvista voi nähdä. Pääkokki jakoi alussa kaikille oman hommansa pieneksi pettymykseksi koitui kumminkin se että  jouduimme Susannan kanssa tarkkailijaryhmän jäseneksi jossa tehtävämme oli ainoastaan seurata muiden tekemistä ja auttaa heitä jos he apua tarvitsivat. Onneksi pääsimme kumminkin myöhemmin leipomaan.

Lauri sai tehtäväkseen olla apuna salaatin valmistamisessa.

Julia oli apuna valmistamassa kuvassa olevia nyyttejä.

Jari ja Reetta tekivät täytettyjä kalkkunarullia.


Minä ja Susanna pääsimme leipomaan. 

      Taikina vaivattiin ensin pienemmäksi levyksi jonka jälkeen sen päälle levitettiin öljyä niin että sitä oli joka puolella taikinan päällä. Tämän jälkeen odotettiin hieman että öljy imeytyisi taikinaan ja siitä saataisin joustavaa kuvassa alempana näkyy kuinka taikina levitettiin isoksi läpikuultavaksi levyksi.



 Kun taikina saatiin levitettyä ja hieman korjailtua alettiin taikinan päälle laittaa täyte. Täytettä levitettiin hiema yli puolen välin jonka jälkeen taikina pyöritettiin pitkäksi pötköksi pöytäliinan avustuksella.


Päivän jälkeen porukka oli aivan puhki mutta itse pidin päivästä vaikka itsekin joutui myöhemmin myöntämään että kyllä se kielen ero ja keittiön erilaisuus vain väsyttää enemmän kuin koto Suomen 
tutut kuviot. Päiväkin oli normaaliin työpäivään verrattuna lyhyt. Mutta hyvin päivästä selvittiin joten katsotaan mitä viikonloppu tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti