torstai 20. maaliskuuta 2014

Viimeiset hitaat.

Keskiviikko Toni:

Myöhästynyt blogipäivitys keskiviikolta. Teimme Slava Raskajin opettajille perinteikkään suomalaisen lounaan. Alkuruokana tarjoilimme porkkanasosekeittoa, pääruokana oli karjalanpaisti uunihunajajuureksilla ja keitetyillä perunoilla, tomaatilla, kurkulla ja herneillä varustettu salaatti ja jälkiruokana itse tekemäni mustikkarahka.
 
Reetta valmisti porkkanasosekeiton ja näytti ainakin asiakkaille kelpaavan.

Pääkokimme Jari valmisti herkullisen karjalanpaistin ja uunijuurekset. Hän piti myös puheen koulun opettajille ja kertoi siinä hieman suomalaisesta ruokakulttuurista.

Lauri valmisti raikkaan salaatin hieman vaihtelua täällä normaaliin etikasta ja öljyssä lilluvaan salaattiin. Näytti se jälkikäteen keittiössä kelpaavan siihen malliin siitä siellä popsittiin.

Minä valmistin mustikkarahkan ja hyvältä se ainakin maistui. Alussa oli hieman ongelmia kun ei oltu osattu selittää mitä maitorahka on sen tilalle oli saatu ihan jotain muuta. Onneksi jääkaapista löytyi samankaltaista tavaraa ja se pelasti tilanteen.

Tarjoilijataremme Julia ja Susanna tarjosivat asiakkaille koko aterian. Alussa piti hieman petrata että miten se tarjoilu hoidetaan mutta hyvin se sujui. Itsekin pääsin muistelemaan miten se hoidettiin.
Ota anna oikealta, tarjoa aina vasemmalta.


Torstai Lauri:

Viimeisiä päivityksiä viedään. Tänään olimme viimeistä kertaa koulun keittiöllä. Tällä kerralla olimme sitten kroatialaisten opiskelijoiden apuna. Aluksi Pääkokki jakoi meidät pieniin ryhmiin ja siitä hommat alkoivat sitten edetä eteenpäin. Minä (Lauri) sain olla apuna pääruoan teossa. Sain tehdä täytettyjä kalkkunarullia. 


Reeta sai olla apuna leipomisessa.

Olimme myös apuna tarjoilussa. Kuvassa asettelemme ruoan lautaselle pääkokimme ohjeiden mukaisesti.


Toni:

Reissu onkin sitten paketissa. Itselleni tämä on ollut todella hieno ja opettavainen kokemus. Hauskaa ollut murheita ei juurikaan ole ollut eikä riitojakaan tullut vaikka asuttiinkin poikaporukalla kolmestaan ahtaassa hotelli huoneessa. Ikimuistoiseksi kokemukseksi jää tältä matkalta Amorphiksen keikka joka oli itselleni ensimmäinen koskaan. Innolla odotan kotiin ja arkeen palaamista. Minä kiitän kumarran ja toivotan omasta puolestani hyviä jatkoja. Kyllä se matkailu avartaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti