keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Porukan mietteitä reissusta


Blogilla on ollut hiljaista pari viimeistä päivää mutta nyt on isompaapäivitystä luvassa. Seuraavaksi oppilaiden tähänastista mietteitä reissusta.

Julia:

Noniiin elikkäs, ollaan tässä nyt kaks päivää oltu töissä ja tänään päästiin tekemään jopa vähän enemmän hommia entä eilen! Keittö on todella iso ja siisti! 
Keittiöllä ei kuitenkaan ole meille hirveästi hommia ja jos on niin hommilla ei ole hirveä kiire, täällä ei oikeestaan koskaan oo mihinkään kiire.. :D Kaikista eniten mua hämmentää tauot! Ja niiden taukojen pituus. Suomessa, ainakin mä oon tottunut siihen että tauot on töissä todella lyhyitä ja sen jälkeen on heti palattava töihin koska niitä töitä on! Täällä taas tauot venyy ja venyy ja kestää todella kauan :D kahvin juonnissakin saattaa mennä kaksikymmentä minuuttia ja siihen vielä toinen kahvikuppi päälle! 
Mutta ihmiset täällä on todella kivoja ja ystävällisiä kaikille, vaikka kieli ei olis sama niin kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen! 
Tässä olis Julian mielipide kahesta päivästä jotka keittiöllä ollaan vietetty!

Reeta:

Helou! Nyt, kun olemme saanet olla pari päivää hotellin keittiöllä, on alkanut tulla vähän tuntumaa siitä, miten täällä työnteko hoidetaan. Periaatteessa melkein samalla lailla kuin kotimaassakin, mutta rennommalla otteella. Ehkä asia saattaa johtua siitä, ettei kokkien tarvitse huolehtia astiahuollosta ollenkaan tai ehkä täällä on vaan tapana tehdä asiat pikkuhiljaa? ;) Hotellin keittiö on tilava, sinne mahtuu hyvin vaikka kuusi ihmistä tekemään hommia, jos ei enemmänkin.

Hygieniataso täällä on aivan hyvä, tosin epäilen, että ei aivan niin tiukka kuin kotimaassamme, mutta hengissä olemme vielä silti olleet. Kertakäyttöhanskoja täällä ei juuri kellään näy, lieneekö niitä täällä edes olemassa, ainakaan tässä hotellissa? Joten hyvä käsihygienia on ehdoton. Esim. Kun, olin laittamassa aamupalalle kinkku- ja juustoleikkeileitä tarjottimelle, ne aseteltiin ihan paljain käsin. Se, mikä oli myös uutta, oli se, kun ennen lihan nuijimista lihaleike piti tehdä mureammaksi sellaisella koneella, niin, että se oli helpompi nuijia ohueksi pihviksi. En tiedä, käytetäänkö Suomessa sellaista laitetta?

Henkilökunta täällä on hyvin ystävällistä ja vieraanvaraista kokit, tarjoilijat ja tiskaajat. Vaikka yhteistä kieltä ei tunnu syntyvän edes englanninkielellä, pystymme elekielellä kommunikoimaan hyvin. Hymyilemällä ja nyökkäilemällä pääsee jo pitkälle asiassa kuin asiassa! ;)


"Lihakone" jota  käytin.

Susanna: 

Joo elitosiaan vaikka ei ole yhteistä kieltä niin elekielellä pärjää todella hyvin. 
Keittiö on iso ja puhdas. Täällä on paljon työntekijöitä toisinkuin Suomessa,
Suunilleen jokaiselle eri työtehtävälle on oma työntekijä. Täällä ei käytetä esikäsiteltyjä raaka aineita. 
Ihmiset ovat rennompia ja ystävällisempiä. :) 


Jari: 

Muutama päivä on takana ja täällä Kroatiassa on jo hyvän tovin kerennyt seikkailla työn ohessa. Ensimmäisenä täytyy kyllä sanoa kuinka erilainen meno täälläpäin on verrattuna Suomeen: on lämmintä ja aurinkoista, ihmiset ovat ystävällisiä ja hyvin vieraanvaraisia. Zagreb on myös hyvin mielenkiintoinen kaupunki arkkitehtuuriltaan ja tarjoaa runsaasti nähtävää väen paljoudesta huolimatta. Mutta kaikkialle minne allekirjoittanut on päätynyt reissun aikana on yksi asia pysynyt samana, rento meininki nimittäin. Ihmisillä ei ole kiire minnekään ja asiat hoituvat omalla painollaan, tästä voisi suomipoika ottaa hieman mallia.

Ryhmähän on siis ollut viikon hotellin omassa keittiössä töissä joten kokoan tähän hieman omia ajatuksiani siitä mitä on tultu huomattua. Liialla työllä meitä ei tosiaan härnätä ja kyllähän se omalta osalta tuntuu toisinaan liian helpolta. Mutta kielimuuri tuo omat haasteensa sillä kovinkaan monet ihmiset eivät osaa englantia liian hyvin. Uusi keittö myös tarkoittaa että työtavat ja työkalujen järjestys käy toisinaan oman järjenkulkua vastaan mutta maassa maan tavalla. Tylsää ei ole ollut kuiteskaan ja onpahan tultu opittua jopa uusia asioitakin. Tosin kyllähän tässä tuntuu että tämä reissu on pelkästään aterialta toiselle ramppaamista ja paikalliset eivät annoskoossa turhia kitsastele.


Saisiko olla kalmaria? Tälläistäkin on uskallettu maistella kaiken muun ohella.

Lauri:

Tosi kiehtova ja kaunis maa. Erittäin mukavia ja avuliaita ihmisiä. Kielen kanssa on ollut välillä vähän hankalaa mutta,kun Muutaman sanan osaa, niin sillä pääsee jo pitkälle:) keittiöstä olen tykännyt todella paljon. Sopivan iso ja paikat osataan pitää siistinä. Henkilökunnan kanssa olen tullut tosi hyvin toimeen:) olen ensimmäistä kertaa ulkomailla ja olen viihtynyt täällä tosi hyvin:) ! 

Toni:

Nämä viimeiset kolme päivää ovat sujuneet omalta osaltani varsin mallikkaasti. Kun ensimmäisen kerran saavuin hotellin keittiölle sain huomata miten hyvässä järjestyksessä keittiö oli myös keittiön tilavuus ja käytännöllisyys yllättivät positiivisesti. Jokaisella keittiöhenkilökunnalla on oma tehtävänsä ja he pysyivät niissä.

 Ensimmäisenänä päivänä en vielä päässyt oikein mitään tekemään. Kokki esitteli meille keittiön ja sen henkilökunnan ja loppupäivästä en muuta tehnyt kuin sekoittelin keittoa ja autoin kokkia. Mutta seuraavina päivinä saatiinkin tehdä jo vähän enemmän Pääsin muunmuassa ensimmäistä kertaa elämässäni käyttämään konetta joka ottaa pakkauksesta ilmat pois ja tekee siitä tyhjiön joita voi myös nähdä vaikkapa suomen S-Marketeissa.

Reissu on tuntunut tähän mennessä erittäin mukavalta. Kroatia on hieno maa ja kaupungilla on mukava liikkua. Keittiö henkilökunta on todella ystävällinen ja huumorintajuinen. Kun keittiöstä lähtee niin tuntuu että voisi jäädä sinne vielä hetkeksi. Viikko on mennyt aika nopeasti ehkä hiema liian nopeasti on sentään jo perjantai toivon vain että viimeinen viikko sujuisi yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti